torsdag 15 januari 2009

Kvinnomakt


I dag åt jag lunch med F som presenterade mig för Madame S. Dvs madamen själv, från ett annat land, befinner sig därstädes, men F visade mig bilder på henne och hennes verksamhet. Madame S. är Dominatrix. Män reser till henne från alla de platser på jorden för att få smisk. De betalar dessutom bra, ca 10000/tim. Blir de inte ordentligt smiskade, händer det att de blir sura och inte tycker att de fått valuta för slantarna.
Madame S är lång, blond och stilig. Hon var snygg och uttrycksfull på bilderna, som också visade upp ett antal rödflammiga manliga bakdelar invid vilka S själv poserande med sin piska.
"I Indien kallas kvinnors makt över män för Shakti" skriver nobelpristagaren Rabindranath Tagore någonstans. Han fortsätter ungefär så här: "när Shakti förlorar sin makt förlamas den skapande processen i samhället." Jag minns inte texten ordagrant, och har misslyckats med att hitta den på nätet. Något i stil med: "I Indien har förhållandet mellan könen reglerats så, att Shakti inte kan verka."
Men jag minns en indisk danserska på en festival i Stockholm. Det var bara hon och en tabla-spelande man på scenen. Hon angav rytmen med sin dans, sin kropp, sina fötter. Han följde med sina händer på tablans spända skinn. Alltså inte tvärtom!
Något att fundera över.
Och så blir dagarna längre igen. Det har varit sol och blåst under dagen, och vackra färgskiftningar på eftermiddagshimlen.

1 kommentar:

  1. Shakti ja, om kvinnors naturliga divina grund, eller rättare sagt att Kvinnan besitter Alltet och är i själva verket hela skapelsen, vi män består naturligtvis också utav skapelsen då vi ju även ingår i skapelsen, men det är bara i kvinnan som den skapande makten finns, och vi alla andra är bara en del utav Henne.

    Kvinnan är härledes allsmäktig och vi är hennes hantlangare, hennes förlängda händer, vars syfte är att bejaka hennes alla önskningar till fullo.

    En nog så trevlig och fullkomliggörande tanke, och ligger nog väldigt nära om hur det är, då alla essentiella livsskapelseenergier är ansamlande i kvinnan, vilket vi således måste understödja, behaga, och betjäna, på bästa möjliga vis, utifrån hennes synvinklar så att hennes energier tillfredsställs på högsta maximala vis.

    Piskningen har ju inget med det att göra, om nu inte kvinnan vill ha det så.

    SvaraRadera